16 Eylül 2008 Salı

Nazizm ve Daha Yüksek Bir Toplum İdeali

Ancak Nazizmi sadece milliyetçiliğin bir türevi olarak görmek doğru değildir. Nasyonel Sosyalizm, aynı zamanda da “Daha İyi Bir Toplum Yaratma İdeali”nin adıdır.
Büyük filozof Nietzsche'nin dediği gibi:“İnsan eksik, tamamlanmamış bir varlıktır, açıktır her şeye: Gerisin geri de gidebilir, sağa sola da sapabilir, yukarılara da yükselebilir.
Öyleyse insanın yönünü belirlemeli. İnsan eksiktir, ama bu eksiği kendisi giderecektir; kurtuluş kendisinden gelecektir ona; şimdiye dek kendi dışında sanarak yücelttiği varlıkların bütün görkemi, güzelliği onun olacaktır. İnsan, kendi içinde kalarak gerçekleştiremez bunu; insan varlığının yöneldiği, hedef bildiği bir örnek koymak gerek onun üstüne: Üstinsan.
İnsan, var gücünü seferber ederek bu örneğe doğru ağmasında hep kendini aşmaya çalışmalıdır.İnsanın erek olarak hiç bir büyüklüğü yoktur çünkü; o ancak, köprü olarak değerlidir: Üstinsana götüren köprü. Üstinsan, yalnız insanın değil, bütün dünyanın anlamıdır; yeryüzünde var olan her şey, Üstinsanın yaratılmasına katıldığı ölçüde haklı çıkarabilir varlığını. Üstinsandan yoksun insan, kargaşadan, yıldız doğurmamış bir karanlıktan başka bir şey değildir. Zaman gelmiştir: İnsan, bir an önce kargaşasını, kendine anlam veren bir düzene çevirmezse, yıldız doğurtmazsa karanlığına, yok olacaktır.”
Zeka sadece teknoloji yaratmak ile ilgili değildir. Eğitim görmüş, hatta üniversite mezunu çok sayıda kişinin saçma sapan tarikatların peşine takılması, aptalca inançları benimsemesi ve bu inançları yüzünden intihar etmesi bunun en belirgin delilidir.
Sağlıklı düşünceler, ancak sağlıklı zihinlerin eseri olabilir. Şiddet, cinayet, aptalca inançlara saplanma, işkence ve tecavüz eğilimi gibi şeyler ise hep hastalıklı beyinlerin ürünüdür. Dolayısıyla insanın mükemmeleştirilmesi ve bu amaca ulaşmak için ise Irk Islahı gereklidir.
Toplumu, sadece bariz zihinsel özürlülerden değil, gizli zihinsel özürlülerden de temizlemek lazımdır. Doğuştan gelen fiziksel ve zihinsel özürlü sahibi olanların, çocuklarının ve toplumlarının geleceklerini karartma hakkı yoktur. Bu sebeple bu insanların kısırlaştırılmaları ve bazı özel durumlarda Öte-Nazi uygulanması kaçınılmazdır.
Bazıları bunun dinen günah olduğunu iddia etsede, bu tezleri temelsizdir. Zira Yüce Allah bize Kamil İnsan olamaya çalışmamız gerektiğini, doğaya ve diğer canlılara (bu arada kendimize de) egemen olmamız gerektiğini söylemektedir. Bize akıl vermiştir ve onu kullanmamızı istemektedir. Genetik bozukluklarda tıpkı kanser gibi bir hastalıktır ve hastalıklarla mücadelede her türlü yönteme başvurulabilir.

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Bu neyin kafası arkadaşım?

Unknown dedi ki...

Bu neyin kafası? İnsanların ırkına göre değerlendiren, kesen biçen, işkence yapan orospu cocugu bir ideoloji