16 Eylül 2008 Salı

Nazizm Nedir?

Nasyonel Sosyalizm, Irkı Temel Alarak, ırk, millet ve toplumda sosyal ve ekonomik düzen gibi konularda çeşitli ölçüleri kabul eden ve bu konularda bazı düzenlemeler getiren bir ideolojidir. Bu ideolojiye kısaca Nazizm' de denir.
Nazizmin daha iyi anlaşılabilmesi için ırk, millet ve sosyo-ekonomik düzene bakışını tek tek incelemek şarttır.

Nazizmin:

1- Irklara Bakışı - Nasyonal Sosyalizm, Beyaz Irkın üstünlüğüne inanır.
2- Millet ve Milliyetçilik Kavramına Bakışı - Bir insanın Türk, Alman, Fransız vs. kabul edilmesi için önce Beyaz Irktan gelmesi gerektiğine inanır.
3- Ekonomi Görüşü - Nasyonel Sosyalizm, sınıf ayrımı gözetmeden toplumun tamamının refahını hedefleyen bir ideolojidir. Bu sebeple, Nasyonal Sosyalistler, komünizme olduğu kadar kapitalizme ve aşırı liberalizme de karşıdırlar.
Nasyonal Sosyalizmi temel alan bir milliyetçi ideoloji hiç bir zaman kandaşlarının sefalet içinde yaşamasını kabul etmez. Nasyonal Sosyalizmi temel alan hiç bir milliyetçi de, kandaşlarının ekonomik sorunlarına karşı kayıtsız kalamaz.

Bu arada, bir noktayı açıklığa kavuşturmakta yarar var. Bazıları Naziler'in Türk düşmanı olduğunu ve bu yüzden bir Türk'ün Nazi olamayacağını iddia ediyorlar. Bu çok mantıksız. Yunan milliyetçileri Türkleri öldürdüğü için milliyetçilikten vazmı geçmeliyiz? Milliyetçiliğe düşman mı olmalıyız? Nasyonel Sosyalizm milliyetçiliğin kana dayalı bir yorumundan başka bir şey değildir. Türklerin etnik yapıdaki eski sistemine en yakın milliyetçilik anlayışıdır. Zira eski Türklerde bir çocuğun Türk soylu sayılması için hem anne hem de baba tarafından Türk olması gerekliydi. Eski Türklerde, Hakanların politik nedenlerle yabancılarla evlenmesi dışında karışık evlilikler hoş görülmezdi. Hatta sistem o kadar katıydı ki, farklı Türk boylarından olanlar bile birbirleriyle evlenemezdi.
Türk milleti, dünya üzerindeki 2000 yılı aşan geçmişini bu kapalı yapısına borçludur. Türk milletinin gelecekte de var olmasını istiyorsak, farklı ırklar ile karışmaktan kaçınmakta fayda var.
Burada "Irk" sözü ile kast edilen farklı etnik gruplar değildir.Irk kelimesi gerçek anlamında kullanılmıştır. Zira yüzyıllardır bizimle yaşamış ve artık bu milletin bir parçası haline gelmiş, üstelik de bizimle aynı Irktan ancak farklı etnik kökene sahip Laz, Çerkez, Boşnak, Arnavut, Gürcü, Abaza ve Pomak kökenli kardeşlerimizi dışlamak gibi bir düşünce söz konusu değildir. Etnik kökenleri farklı olsa da bizimle aynı acı ve sevinçleri yaşamış ve Türkiye'den ayrılma gayesi gütmeyen bu insanlar bizimle aynı ırktandırlar ve bizim öz kardeşlerimizdir. Dolayısıyla Nasyonel Sosyalizmin dar kapsamlı Etnik yorumu yerine geniş kapsamlı Irkçı yorumu Türkiye için daha uygun olacaktır.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Anlaşılır olmuş diğer sitelere göre göre daha yalın anlatmışsınız çok teşekkür ederim